Idei de cadouri de casă nouă: cum alegi cele mai potrivite daruri

Prietenii tăi cei mai buni s-au mutat în casă nouă? Sau poate vrei să le urezi bun venit socrilor tăi în noua lor locuință? Indiferent despre cine este vorba, inaugurarea unei locuințe noi este un eveniment important și un motiv de bucurie pentru cei implicați. 

 

Dacă ești invitat la petrecerea de casă nouă, tradiția spune că poți oferi un cadou cu această ocazie. Cum îl alegi însă pe cel mai potrivit? 

 

Îți oferim mai jos un ghid care te poate ajuta să alegi cele mai potrivite daruri, atât pentru cei apropiați din familie, cât și pentru prietenii mutați în casă nouă. 

Seturi sau accesorii de bucătărie, pentru cei pasionați

Dacă printre amicii tăi există iubitori ai bucatelor alese sau băuturilor fine, cadourile cele mai potrivite pentru a inaugura o bucătărie sunt orice fel de accesorii utile și practice aici. 

Iată ce îți propunem:

  • Veselă nouă

Într-o locuință nouă, multă lume are nevoie de pahare, cești și farfurii, fie pentru că a renunțat să aducă unele vechi, fie pentru că pur și simplu nu a apucat să achiziționeze piese noi. Un cadou cu valoare simbolică, dar și foarte util este un set de căni imprimate cu mesaje haioase (Mr&Mrs), mai ales dacă e vorba, să zicem, de un cuplu de tineri însurăței mutați la casa lor. 

  • Râșniță de sare și piper

O râșniță poate să pară un obiect banal, dar trebuie să știi că sarea are și o valoare simbolică, pe lângă cea utilitară. Ea simbolizează belșugul, și din acest motiv, un astfel de accesoriu, ce conține sare dar are și un design deosebit, este foarte potrivit în mod special într-o locuință proaspăt inaugurată.

  • Set de olivieră, pentru ulei și oțet 

Chiar dacă prietenii tăi s-au obișnuit deja să folosească astfel de obiecte în bucătăria lor, o locuință nouă este un motiv de folosi și inaugura piese noi, așa că poți alege cu încredere un asemenea set, drept cadou de casă nouă.

  • Suport de sticle de vin 

La fel de practic și de util într-o locuință este oricând un rack sau un suport pentru sticle de băuturi. Poți alege fie unul metalic, fie din lemn, dacă deja ești familiarizat cu gusturile în materie de design interior al amicului sau prietenilor care s-au mutat în noua locuință.

  • Accesorii textile

Dacă vrei să te limitezi la un cadou mai puțin costisitor, dar de efect pentru prietenii pasionați de bucătărie, alege un cadou cu valoare simbolică, dar și practic în același timp. Un astfel de accesoriu util este o bonetă sau un șorț de bucătărie, pe care poți imprima însă un mesaj haios.

Sursa foto

Obiecte decorative utile, pentru un design modern al locuinței

Pentru cei pasionați de design sau decorațiuni poți opta pentru alte tipuri de obiecte practice, cu rol decorativ ridicat. Alegerea lor trebuie făcută însă cu atenție, pentru a fi în acord cu gusturile proprietarilor.

 

Cu toate acestea, nu poți da greș cu daruri și obiecte cu un design modern și minimalist, care vor da un vibe fresh oricărei locuințe noi. Acestea vor fi potrivite și dacă este vorba de un cuplu tânăr, cum sunt de exemplu prietenii, finii sau colegii de muncă, dar și pentru o pereche mai în vârstă care va avea astfel ocazia să-și modernizeze locuința.

 

Iată ce variante îți propunem:

Poți veni în sprijinul prietenilor sau rudelor dacă alegi un tablou sau canvas decorativ care va aduce o notă de modernitate unui interior. De exemplu, cele cu imprimeuri  grafice sau stilizate, încadrate de rame simple din metal sau lemn sunt potrivite în orice tip de încăpere. 

  • Calendare cu design interesant

Un alt obiect simplu, practic și de efect într-o locuință este un calendar. Fie că optezi pentru unul de birou sau de perete, alege un model haios, care să-l binedispună pe cel care îl primește. Un calendar de masă este util în special celor care lucrează de acasă, deci dacă ai astfel de prieteni care s-au mutat recent, acest cadou este perfect.

  • Un afiș sau un poster cu un mesaj haios

Un alt fel de cadou cu valoare simbolică, potrivit în special colegilor de muncă sau amicilor apropiați, este un afiș ori poster cu mesaj care să binedispună. Cu siguranță îl vei găsi pe cel mai inspirat, sau vei crea unul cu un text special personalizat pentru cel sau cea care îl primește!

Sursa foto

Un set de rame foto sau o ramă simplă este darul ideal pentru un cuplu de tineri sau de proaspăt părinți care s-au mutat în casă nouă. Aceștia vor dori să creeze amintiri în doi sau alături de bebelușul lor, așa că nu ezita să cumperi un astfel de obiect practic pentru toți trei.

Seturi pentru relaxare

Tot cadouri practice de casă nouă, potrivite atât pentru living, baie sau terasă sunt seturile care îi ajută pe noii locatari să se bucure cât mai mult de locuința lor. 

Iată ce propuneri avem în acest sens:

  • Perne decorative

Pernele decorative înviorează instant orice încăpere, fie că sunt așezate pe canapea sau fotolii în living sau dormitor. Poți alege drept cadou și un puf decorativ, potrivit mai ales cuplurilor tinere cu copii mici. 

Sursa foto: Daisler 

  • Hamac

Dacă este vorba de un tânăr care adoră să petreacă timp în aer liber, oferă-i drept dar de casă nouă un hamac. Sigur îl vei cuceri cu alegerea ta inspirată de petrecere a timpului său liber!

  • Set de baie parfumat

Un cadou pentru relaxare, potrivit în orice familie indiferent de vârstă, este un set de baie ce conține diverse loțiuni, creme de corp sau uleiuri esențiale. La fel de potrivit este, însă, și un set de lumânări parfumate, potrivit în special cuplurilor pentru a crea un cadru romantic în doi.

 

Ține cont de sfaturile noastre și alege un cadou practic sau amuzant de casă nouă care îi va bucura pe noii locatari.