Lights On - proiectul nostru altfel

Ne-a plăcut dintotdeauna să ajutăm acolo unde putem, să parcurgem "the extra-mile". Așa a luat naștere și "Lights On", singurul proiect de acest fel din țară, proiectul nostru altfel.

"Lights On" este un singurul concurs de amenajare festivă a spațiului public din România pentru că oferă o competiție ca răspuns la o problemă existentă în multe localități ale țării. Alegem un juriu transparent responsabil cu notarea tuturor lucrărilor înscrise în competiție, în speranța că acolo unde aleg mai mulți pricepuți (arhitecți, designeri, fotografi etc) lucrurile vor ieși mai bine decât atunci când nu știm cine și mai ales de ce a ales.

 

Anul trecut, la prima ediție, nouă lucrări au intrat în etapa de jurizare, iar proiectul câștigător, Snowballs, a fost implementat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. În premieră pentru țară, ideea după care s-a împodobit un spațiu public a venit din privat, ca urmare a unui concurs. Iar câștigătorii s-au bucurat de 1.000 de euro, bani oferiți de Daisler Print House.

 

În 2016 am recidivat. Cu rezultate mai puțin spectaculoase decât speram, dar cu soluții bune. "Lights On" #2 a însemnat 5 lucrări înscrise de echipe de arhitecți definitivi și echipe de studenți la design și arhitectură.

Dintre toate lucrările înscrise juriul a decis ca lucrarea Forest Spirits să fie pusă în aplicare în această iarnă în luna decembrie. Și abia așteptăm ca împreună cu voi să vedem rezultatul final.

"Lights On" este proiectul pentru un oraș mai bun, un proiect la care am lucrat alături de prieteni și colaboratori precum Primăria Municipiului Cluj-Napoca, arhitecții Răzvan Luca și Dan Clinci și nu în ultimul rând arhitectul-șef al Municipiului Cluj-Napoca Ligia Subțirica.

Iar dacă-ți place proiectul rămâi aproape, pentru că anul viitor vrem să-l pornim și mai devreme.