Lights On #3

Pentru al treilea an la rând Cluj-Napoca a fost împodobit altfel în perioada sărbătorilor de iarnă grație Lights On, o inițiativă unică în țară.

Dar să o luăm la pas. Prin Cluj-Napoca, orașul pe care-l numim casă și căruia ne-am decis în 2015 să-i dăm o mână de ajutor în privința iluminatului festiv în perioada de iarnă. Așa se face că în acest an am ajutat Asociația Daisler (apropo, să ne urmăriți și acolo) să organizeze cea de-a treia ediție a concursului Lights On. Cu acordul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, am scos la concurs bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, am găsit un juriu profesionist din care au făcut parte Daniel Pop, arhitecul municipiului Cluj-Napoca, Daniela Maier și Mihai Racu, arhitecți, Gabriel Aldea, fotograf, și Mihail Onaca, instagrammer.

Lights On#3 pe Bulevardul Eroilor

Cu ajutorul lor au fost filtrate toate planșele înscrise în competiție, iar câștigător a fost selectat proiectul Beatrix realizat de Octavian Simion, care, apropo, a luat și premiul de 1000 de euro. Pam-Pam. De la începutul lunii decembrie bulevardul Eroilor arată așa cum și-a dorit Octavian, trecătorii bucurându-se de o cutie mare de lumină și fulgi suspendați în zona fântânilor arteziene. Imaginile spun totul.

Bulevardul Eroilor, Lights On#3

În premieră pe strada Mihail Kogălniceanu, considerată a fi una dintre cele mai frumoase străzi din oraș, au apărut Copacii de Lumină, parte a proiectului Forest Spirits, proiect desemnat câștigător în cadrul competiției Lights On din 2016. Katalin Tanczos și Eszter Szoke, creatorele proiectului Forest Spirits, și-au văzut ideile implementate după un an an de zile, dar spun că așteptarea a meritat. Mihail Kogălniceanu arată grozav. Grație numărului mare de beculețe montate, imaginea atrage copii și adulți deopotrivă.

Strada Mihail Kogălniceanu, Lights On#3

Este cel de-al treilea an în care am oferit premiul de 1.000 de euro câștigătorului competiției. Ne bucură încrederea voastră și ne dorim ca anul viitor să vedem cât mai multe propuneri înscrise în cadrul competiției. Urmăriți-ne online și urmăriți și Asociația Daisler pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ceea ce facem.

Strada Mihail Kogălniceanu, Lights On#3

Mai trecem în revistă și primul proiect implementat în cadrul Lights On, respectiv Snowballs 2015. Piața Mihai Viteazu a fost decorată prin viziunea Dianei Siminic și Barbu Precup. 

Lights On#1 Piața Mihai Viteazu

Și pentru că urmează o perioadă în care toată lumea va avea puțin mai mult timp liber la dispoziție, plimbați-vă mai mult prin centru și bucurați-vă de lumini. Hai că deja ne-am emoționat și noi, văzând întregul drum parcurs.

Lights On!