Aplicare folio

Pasii de pregatire folio grafica
Realizează design-ul pe două pagini separate, cu mărimi identice. Primul este destinat pentru printul CMYK, respectiv a doua pentru stratul de folio. Poziționarea elementelor trebuie făcut cu precizie, astfel ca odată suprapuse, ele să alcătuiască imaginea de întreg vizat.

Se accepta doar grafica vectoriala pentru folio.

Culoare neagra ca si suport pentru folio
Folia speciala adera pe orice strat de toner insa pentru cele mai bune rezultate acest strat trebuie sa fie reprezentat de culoarea neagra (C0 M0 Y0 K100).

Decalare folio
Printul folio se poate decala 1-2 mm fata de primul strat cmyk. Datorită printării succesive si faptului că rolele din imprimanta cauzează un mic decalaj, poate apărea decalaj la al doilea strat de print care este folosit pentru aderarea foliei.

Mici imperfectiuni in textura folio
Datorită micilor particule de praf sau sifonarii foliei datorită temperaturii, pot apărea mici defecte de transfer sau linii in textura foliei vizibile pe fonta plina sau fundal plin de folio.

Suport cu textura
Folia se transferă cel mai bine pe suporturile fine sau lucioase. Nu este recomandata si nu se face folio pe suport cu denivelari/striatii.

Grosime linii text/vector
Grosimea minima a liniilor tiparite cu folio trebuie sa fie de 1mm. Orice linie sub 1mm grosime e posibil sa se desprinda sau sa nu iasa la transfer. Nu se accepta fisier cu linii mai subtiri de 1mm grosime.

 

  • Distribuie pe