Aplicare folio

Pașii de pregătire folio grafică
Realizează design-ul pe două pagini separate, cu mărimi identice. Primul este destinat pentru printul CMYK, respectiv a doua pentru stratul de folio. Poziționarea elementelor trebuie făcut cu precizie, astfel ca odată suprapuse, ele să alcătuiască imaginea de întreg vizat.

Se acceptă doar grafica vectorială pentru folio.

Culoare neagră ca și suport pentru folio
Folia specială aderă pe orice strat de toner însă pentru cele mai bune rezultate, acest strat trebuie să fie reprezentat de culoarea neagră (C0 M0 Y0 K100).

Decalare folio
Printul folio se poate decala 1-2 mm față de primul strat cmyk. Datorită printării succesive și faptului că rolele din imprimantă cauzează un mic decalaj, poate apărea decalaj la al doilea strat de print care este folosit pentru aderarea foliei.

Mici imperfecțiuni în textura folio
Datorită micilor particule de praf sau șifonării foliei datorită temperaturii, pot apărea mici defecte de transfer sau linii în textura foliei vizibile pe fonta plină sau fundal plin de folio.

Suport cu textură
Folia se transferă cel mai bine pe suporturile fine sau lucioase. Nu este recomandată și nu se face folio pe suport cu denivelări/striații.

Grosime linii text/vector
Grosimea minimă a liniilor tipărite cu folio trebuie să fie de 1 mm. Orice linie sub 1 mm grosime e posibil să se desprindă sau să nu iasă la transfer. Nu se acceptă fișier cu linii mai subțiri de 1 mm grosime.

 

  • Distribuie pe