Sfaturi

Cinci paşi de urmat înainte de a plasa o comandă cu un fișier grafic realizat de tine

1. Şablon pentru design
Dacă doreşti să folosesti design-ul tău, înainte de a începe lucrarea descarcă şabloanele noastre pentru fiecare produs din site. Astfel, ne asigurăm că nu întâmpinăm nici un fel de problemă când fişierul intră în producţie, în caz contrar e posibil să amânăm comanda până când problemele se remediază.
2. Bleed
Pentru tiparituri pe tehnologie laser (ex. carti de vizita, fluturasi, mape etc.) va trebui sa ne lasi bleed de cel putin 4 mm, adica la cartea de vizita 9x5 cm finit va trebui grafica sa fie 9.8 x 5.8 cm.
Va trebui sa lasi spatiu intre text si margine de cel putin 5 mm pe fiecare latura.
Pentru tiparituri de mari dimensiuni gen, banner, placi de comatex, roll-up etc. nu este nevoie de bleed dar trebuie sa lasi spatiu intre text si margine de cel putin 2 cm pe fiecare latura.
3. Rezoluţie
Trebuie mereu să foloseşti mărimea reală a graficii produsului, adica scara 1:1. Rezoluţia, în schimb, depinde de materialele pe care le dorești personalizate. Pentru produse de hârtie şi orice produs tipărit la care te uiţi cu atenţie sau de la o distanță de sub 1 metru folosim o rezoluție de 300dpi (carti de vizita, fluturasi, mapa prezentare etc.) sau 150 dpi pentru cele mai mari produse (roll-up, pop-up display). Pentru cele de mari dimensiuni (ex. banner, mesh stradal) sau produsele care se văd de la distanţă se poate folosi 72 dpi sau chiar mai mica.
4. Aplicarea de profil CMYK sau RGB
Pentru tiparituri pe tehnologie laser va trebui sa ne trimiti grafica in profil CMYK PSO Coated v3 (Fogra 51) si se poate descarca de aici
Pentru tiparituri pe cerneala va trebui sa ne trimiti grafica in profil RGB Adobe 1998
5. Exportă în PDF-X-4:2010
Exportă lucrările în PDF, aşa te asiguri că vedem amândoi acelaşi lucru.
Comanda poate fi terminată la timp doar dacă fişierele sunt în ordine, în caz contrar, te vom contacta şi-ţi vom comunica situaţia reală. Noi verificăm în mare documentele tale în special în privința rezoluției, dar restul depinde de tine.
Pentru a te asigura că produsele tale iţi vor fi livrate la timp, e foarte important să ne furnizezi fişiere de bună calitate, pregatite de tipar. În caz contrar, te vom “bâzâi” până când suntem siguri că ceea ce iţi doreşti va fi şi ceea ce primeşti.

Mai multe informatii gasesti la sectiunea "Intelegerea culorilor"
  • Distribuie pe