Verde la Daisler e mai mult decât o culoare.
Și de cât o stare de spirit (că probabil că asta ați mai citit și prin alte părți). Verde la Daisler e următorul prag pe care vrem să-l atingem cu ajutorul vostru.
Semestrial, colegii noștri trec în revistă fiecare produs pe care noi îl importăm sau achiziționăm de la furnizori din țară și de afară și încearcă să înțeleagă dacă la alcătuirea sa au fost luate măsuri cu impact scăzut asupra mediului înconjurător.
De la materia primă din care e creat acel produs (bumbac organic, în cazul multor produse textile gata de purtat – tricouri/cămăși/hanorace etc și până la hârtie sau cerneluri), verificăm semestrial fiecare verigă din lanț pentru a ne asigura că aducem îmbunătățiri procesului de producție ori de câte ori se poate.
De exemplu, de la finele lui 2021 din colecția Daisler fac parte produsele din bumbac organic Stanley Stella. Bumbacul organic (suntem conviși că știi, dar nu strică să repetăm) e acea plantă de bumbac care a crescut așa cum a pus-o fermierul în pământ, fără a fi stropită cu chimicale și pesticide.
Totodată, produsele Stanley Stella vin la pachet cu certificări internaționale (evident valabile și în România) care atestă că în procesele de producție materialele au fost tratate cu tehnici ce respectă standarde de eficiență și calitate.
Tot din gama de materii primi folosite de textilele Stanley Stella face parte și poliesterul reciclat, care se refolosește în procent de 100%, fără pierderi de material sau calitate.
Dincolo de asta, colegii noștri lucrează la schimbarea tehnologiilor de print pentru ca ele să fie cât mai puțin nocive și periculoare cu mediul înconjurător.
Reveniți din când în când aici ca să vedeți evoluția și să înțelegeți eforturile pe care le facem în direcția zilei de mâine.

  • Un soi de semințe vii și ei pentru că știm că fac lucruri interesante zi de zi. Cu ajutorul lor am pregătit și distribuit câteva sute de carduri (pe hârtie reciclată - evident) care conțineau semințe de flori de piatră. Acțiunea s-a derulat în aprilie 2022, taman pe când vremea s-a îmbunat și primăvara chiar a venit, astfel că au fost distribuite la timpul potrivit pentru a fi plantate. Am încercat în acest fel să contribuim și noi la venirea primăverii.

    Florile de piatră (portulaca grandiflora) sunt exemplare viu colorate, deloc pretențioase, care înfloresc până aproape de sosirea iernii. Cu alte cuvinte, te vei bucura de ele și îi vei bucura de ele și pe ceilalți vreme îndelungată. Una dintre inițiativele verzi de la Daisler Print House.  

  • New entry în linia verde de la Daisler. Știai că majoritatea cutiilor care pleacă de la noi sunt cutii pe care le refolosim în fel și chip? 

    Uneori le reparăm, alteori le refolosim direct pentru că ai noștri colegi au grijă ori de câte ori primim câte un lucru nou. În felul ăsta ne asigurăm că fiecare cutie are o durată de viață extinsă și este cât se poate de utilă. Ne place să refolosim mai mult decât ai crede. Așa că ori de câte ori vezi sticker-ul Re-Box pe o cutie, să știi că acea cutie a făcut ceva mișcare la viața ei :)  noi zicem să-i preiei exemplul. 
  • Distribuie pe