Despre un proiect mare

E cumva un articol dedicat nouă, chiar dacă e despre alții. Pentru că un proiect mare, altfel față de restul, la care am lucrat.

Toate tipăriturile folosite în Pavilionul României de (la) La Biennale di Venezia provin din Cluj-Napoca, mai exact de la Daisler Print House. Pereți, autocolante, planșe. Chiar și șotronul de la intrare. Așadar, poate că înțelegeți mai bine de ce pentru noi e un moment de cotitură, în special când stăm și realizăm că în urmă cu ceva timp eram doar un copyshop, un centru de copiere. Mulțumim tuturor colegilor care au ajutat ca Daisler Print House să poată deveni azi sponsor al echipei Mnemonics, reprezentanta României la Bienala de Arhitectură de la Veneția. 

 

Mnemonics

Oamenii care inovează la Veneția anul acesta sunt arhitecții și artiștii vizuali: Romeo Cuc (coordonator), Raluca Sabău (design), Roxana Pop (graphic design), Irina Gudană (comunicare), Mihai Gheorghe (art director) și Vlad Tomei (copywriter). - via MNEMONICS

Mnemonics

Conceptul propus de ei e unul tare drag nouă, tuturor și vine numai bine cu 1 iunie care se apropie cu pași repezi. Mnemonics e o incursiune în lumea atât de familiară generației „cu cheia la gât”: e spațiul dintre blocurile copilăriei, micul univers al celor care au copilărit atunci și al generațiilor tinere de acum. Bara de curățat covoare folosită drept poartă de fotbal, leagănul ca loc de întâlnire sau masa de ping pong ca acoperiș de ploaie, toate aceste elemente se regăsesc în instalația pavilionului României. Să nu uităm nici de scările din fața blocului, folosite pentru Flori, fete sau băieți sau de cutiile poștale în care lăsam bilețele de amor vecinului de la 2.

Binela de Arhitectură de la Veneția este deschisă din această lună și până pe 25 noiembrie. Așa că mai e timp să mergi să te dai în leagănul instalat în pavilionul României și să fii mândru, tare mândru.

Poți citi mai multe despre proiect aici.

Imagini: echipa Mnemonics

Mulțumim.