Legătorie


Broșarea cărții cu copertă simplă de carton:

Brosarea este un proces de legare în care paginile sunt tipărite, apoi grupate împreună, iar o copertă mai groasă (de obicei 300g/m²) este adăugată pentru a acoperi paginile. În acest caz, coperta este infoliată, ceea ce înseamnă că este acoperită cu un strat subțire de plastic transparent pentru a-i conferi protecție suplimentară.

 

Brosare + copertă tare 1.7 mm:

Similar cu brosarea menționată mai sus, dar de data aceasta coperta este mai groasă (1.7 mm), oferind o protecție și o rezistență mai mare decât o copertă obișnuită.

 

Coasere + copertă tare 1.7 mm (tiraj minim 50 buc):

Aceasta implică coaserea paginilor împreună cu un fir de ață, iar apoi adăugarea unei coperte tari de 1.7 mm pentru protecție și susținere. Tiraj minim este de 50 de exemplare, acest tip de legare este mai adecvat pentru volume mai mari.

Spirala metalică:

Acest tip de legare implică folosirea unei spirale de sârmă metalică pentru a lega paginile unei cărți sau a unui document. Paginile sunt perforate înainte, iar apoi spirala este inserată prin găurile perforate, astfel încât să țină paginile împreună.

 

Spirala plastic continuă:

Similar cu spirala metalică, însă în loc de sârmă metalică se folosește o spirală de plastic continuă. Procesul de legare este același, cu paginile perforate și spirala introdusă prin găuri, dar materialul este plastic.

 

Capsare:

Această metodă presupune utilizarea unor capse pentru a lega paginile împreună. Paginile sunt întâi aliniate și apoi capsele sunt bătute în marginea paginilor pentru a le fixa împreună.

 

Copertă tare + șurub:

Acest tip de legare implică utilizarea unor șuruburi pentru a fixa coperta și paginile împreună. Acest lucru oferă o legătură rezistentă și poate fi util în cazul în care este necesară o deschidere și închidere repetată a documentului fără deteriorare.

 

  • Distribuie pe